22-EDİRNE

AKÇA AĞAÇ (ACER CAPPADOCICUM)
Beşparmak akçaağaç, Sapindaceae familyasından 20 m boy yapabilen bir akçaağaç türü. İnce yapılı yapraklar 5 ila 7 kadar uzun sivri lopludur.
AKÇA KESME (PHILLYREA LATIFOLIA)
Genellikle yeşil zeytin ağacı veya sahte kurtçuk olarak bilinen Phillyrea latifolia, Oleaceae familyasındaki bir ağaç türüdür. Batıda Fas ve Portekiz'den doğuda Levant'a kadar Akdeniz Havzası’na özgüdür.
ARAP YONCASI (MEDICAGO ARABICA (L.) HUDS.)
Fabaceae familyasından, koruluklar da yetişen ot türüdür. Tek yıllık ömür uzunluğuna sahiptir.
BALOTU (LAMIUM PURPUREUM L.)
Lamium purpureum (Eflatun çiçekli ballıbaba), Lamiaceae (ballıbabagiller) familyasından nemli ve verimli topraklarda yetişen kırmızı-eflatun çiçekli bir yıllık bir ballıbaba türü. Halk ağzında kırmızı ısırgan olarak da adlandırılır.
BEŞ PARMAK OTU (POTENTILLA ALBA)
Çiçekleri yaz sonu açar ve sonbaharda yemiş vermeye baslar. Ayni zamanda 'beşparmak otu' olarak bilinen hayıt ağacı 5 ila 7 yapraktan oluşur.
BÜYÜK BALLIBABA (LAMIUM AMPLEXICAULE L.)
Bitki doğal olarak Asya, kuzey Afrika ve Avrupa’da yayılış gösterir.5 ila 30 cm büyüyebilir. Gövde uzun ve ince tüylerle kaplıdır. Yapraklar karşılıklı dizilişli, yuvarlak, 2 ila 3 cm çapında ve kenarları lobludur. Çiçekler pembe ile mor arası renklerde, 1,5 ila 2 cm uzunluğundadır.
ÇİÇEKLİ DİŞBUDAK (FRAXİNUS ORNUS L.)
Oleaceae familyasından yaprak döken çalılık veya ormanlarda yetişen ağaç türüdür. Çok yıllık ömür süresine sahiptir.
ÇİRİŞ OTU (ASPHODELUS AETIVUS)
Asphodelaceae familyasından Akdeniz de yetişen bir ot türüdür. Çok yıllık bir ömür süresine sahiptir.
DOĞU ÇINAR (PLATANUS ORIENTALIS)
Doğu çınarı, çinargiller familyasından 25–30 m boy, 5–6 m çap yapabilen bir çınar türü.
KARAÇALI (PALIURUS ACULEATUS)
Genellikle Kudüs dikeni, çelenk dikeni, Mesih'in dikeni veya diken tacı olarak bilinen Paliurus spina-christi, Akdeniz bölgesinde yetişen bir bitki türüdür.
KARAÇAM (PINUS NIGRA)
Pinus nigra ağırlıklı olarak dağlık alanlarda olmak üzere Avrupa ve Anadolu'da geniş fakat parçalı bir dağılıma sahip hızlı büyüyen bir kozalaklı ağaçtır.
KATRAN ARDICI (JUNIPERUS OXYCEDRUS)
Juniperus oxycedrus, yerel olarak ardıç, dikenli ardıç, dikenli sedir veya keskin sedir olarak adlandırılır, Akdeniz bölgesinde görülür.
KEKLİK OTU (ORİGANUM VULGARE)
Labiatae familyasından kuru tepe ve kaya yamaçları, kalkerli ve kalkersiz toprak, konifer veya karışık ormanlar da yetişen ot türüdür. Çok yıllık ömür süresine sahiptir.
KERMES MEŞESİ (QUERCUS COCCIFERA)
Kermes mesesi, kayıngiller familyasından Akdeniz'e özgü bir meşe türü. Sık dallı 2–3 m boyunda her dem yeşil bir çalı ya da çok nadir olarak 10 m'ye boylanan ufak ağaç seklindedir.
KINZI (CORIANDRUM SATIVUM L.)
Apiaceae familyasına ait ve ülkemizde Isparta Burdur Konya illerinde bulunan otsu bir türdür. Tek yıllık ömür uzunluğuna sahiptir.
KIZILCIK (CORNUS MAS)
En fazla 5–8 m boy yapar. Yapraklar koyu yeşil, her iki yüzü tüylü, damarlar paralel, damarlar boyunca tüylüdür. Şubat-Mart ayında açan sarı renkli küçük Çiçekleri vardır, meyveleri kırmızı renkli, eliptik şekillidir.
KIZILÇAM (PINUS BRUTIA)
Kızılçam, Çamgiller familyasından Doğu Akdeniz Havzasına özgü, elverişli yetişme ortamlarında 25 metreye kadar boylanma yapabilen bir çam türüdür. Akdeniz ikliminin müşir türlerinden olup tipik bir ışık ağacıdır.
KÖYGÖÇÜREN (CIRSIUM ARVENSE (L.) SCOP )
20-100 cm boylanabilen, çok yıllık, derin köklü, rizomlu bir bitkidir. Gövdeler genellikle dallanmış, tüysüz veya örümcek ağsı keçe tüylüdür.
LÖŞLEK (ARCTIUM MINUS)
Arctium Asteraceae familyasına bağlı bir cinstir. Temizlenmiş orman, garik ve yol kenarında Yetişen ot türüdür. İki yıllık ömür süresine sahiptir.
MELEZ BAKLA (VICIA HYBRIDA L.)
Melez bakla (Vicia hybrida) Baklagiller (Fabaceae) ailesinden, sarı çiçekli, tek yıllık , otsu bir türdür. Çiçeklenme Mart-Mayıs arasında, çiçek sapı çanaktan kısa, çiçekler tekil, 20-31 mm, kükürt sarısı, çanak 8-10 mm, biraz dışbükey, ağız hafif asimetrik, cılız tüylüdür.
SAKA DİKENİ (CARDUUS PYCNOCEPHALUS L.)
İtalyan devedikeni, İtalyan tüysüz devedikeni ve Plymouth devedikeni gibi ortak isimleri olan Carduus pycnocephalus, bir devedikeni türüdür. Yerlidir: Güney Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asya'da Akdeniz bölgesi, Doğu Avrupa ve Kafkaslar, ve Hindistan Yarımadası'nda bulunabilir.
SU KARANFİLİ (GEUM URBANUM L.)
Geum urbanum, Avrasya'nın ılıman bölgelerinde gölgeli yerlerde yetişen gül ailesinden çok yıllık bir bitkidir. Geum canadense ile doğal melezler oluşturduğu Kuzey Amerika'da tanıtıldı.
TARLA KÖYGÖÇÜRENİ (CIRSIUM ARVENSE L.SCOP.)
Asteraceae familyasına ait genellikle Avrupa ve Asya’da bulunan otsu bir türdür. Çok yıllık ömür uzunluğuna sahiptir. Kök sistemi hayli agresiftir ve çabuk yayılır. Normal bahçe toprağı ve güneşli bir alanda kolaylıkla yetiştirilebilir.
TURUNCU SIĞIRKUYRUĞU (VERBASCUM PHLOMOIDES L.)
Sığırkuyruğu, Avrupa ve Küçük Asya'ya özgü Scrophulariaceae familyasındaki bir bitki türüdür. Kuzey Amerika'da yaygın bir ottur.
YABANİ ARMUT (PIRUS COMMUNIS)
Avrupa yabani armut olarak da bilinen Pyrus pyraster, Rosaceae ailesinin armut türüdür. Bu yabani armut ve Pyrus caucasica'nin ekili Avrupa armutunun atası olduğu düşünülmektedir.
YILAN YASTIĞI (ARUM MACULATUM L.)
Araceae familyasına ait ve genellikle Karadenizin doğu kesimlerinde yetişen otsu bir türdür. Çok yıllık ömür uzunluğuna sahiptir.
YILANDİLİ (PLANTAGO LANCEOLATA L.)
Araceae familyasındaki bir ormanlık çiçekli bitki türüdür. Avrupa'nın çoğunda, Türkiye ve Kafkasya'da yerlidir.